Przesiać mąkę na stolnicę, dołożyć kawałki masła, posiekać, dodać skórkę z cytryny, cukier puder, żółtko i śmietanę. Dokładnie wyrobić ciasto, zawinąć w folię, wstawić do lodówki aby ''odpoczęło''. 1/4 część ciasta zostawić, resztę rozwałkować, wyłożyć ciasto do formy, wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 C . Upiec na jasnozłoty kolor. Ser 2 razy przepuścić przez maszynkę, utrzeć dokładnie z cukrem. W czasie ucierania dodawać jajka, cukier waniliowy i skórkę z cytryny, po czym wlać stopione masło, wsypać mleko w proszku i dokładnie wymieszać. Wyłożyć masę serową na podpieczone ciasto. Z surowego ciasta (1/4 pozostawionej części) utoczyć wałeczki, ułożyć na masie serowej kratkę. Posmarować roztrzepanym jajkiem, wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 30-40 minut w 170-180 C.