Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka II

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1,5 kg
jajko 2 szt
mąka pszenna 30 dag
mąka ziemniaczana 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka II

Ziemniaki ugotować, przecisnąc przez praskę, dodać jajka, obie mąki, trochę soli. Dobrze zagnieść, w razie potrzeby dodać jeszcze trochę maki, formujemy ruloniki, spłaszczamy nożem i kroimy kopytka. Wrzucamy na posolony wrzątek z dodatkiem oleju (dzieki temu nie będą sie zbytnio sklejały). Gotujemy około 3-5 minut. Wyjmujemy łyżką cedzakową. Najlepiej smakują odsmażane na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magical66 01.08.2011 23:05
pyszności
aacaac 12.04.2011 10:04
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak