Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rabarbarowe racuszki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 10 dag
jajko 1 szt
olej do smażenia
sól
rabarbar kilga łodyg

Przepis i sposób przygotowania na: rabarbarowe racuszki

rabarbar obrać pokroić na małe kawałeczki,wymieszać z jajkiem i mąką,do smaku dodać sól.Na patelni rozgrzać olej,kłaść łyżką niewielkie placuszki i smażyć z obu stron na złoty kolor.Przed podaniem obficie posypać pudrem cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 08.07.2012 20:48
rauchy są pyszne z każdym owocem i nie tylko
emeslive 14.05.2012 22:18
Ciekawy pomysł, a że sezon na rabarbar właśnie trwa to na pewno wypróbuję.
olkaaa 23.04.2012 09:24
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak