Surówka z marchewki z żurawiną

Surówka z marchewki z żurawiną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • duże marchewki

    4
  • dkg zurawiny świeżej albo mrożonej

    20
  • jabłko

    1
  • łyżki cukru

    2-3
  • sól

    do smaku:
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żurawinę opłukać, oczyścić z resztek listków i łodyżek, osączyć. W rondelku zagotować 1/3 szkl. wody, dodać cukier a kiedy się roztopi wsypać żurawinę, dusić ok. 10 min. aż żurawiną popęka, ostudzić. Marchewki oskrobać, jabłko obrać i usunąć gniazdo nasienne. Marchewki i jabłko zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Dodać uduszoną żurawinę i olej, doprawić 1-2 szczyptami soli. Dokładnie wymieszać i schłodzić przed podaniem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IZABELA29

10.11.2011 10:41
smacznie i zdrowo

Dorota71

23.09.2010 07:50
świetne

bogumiła3

19.08.2010 00:26
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat