Chilli con carne

Chilli con carne

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina

    500 g
  • fasolka czerwona

    1 puszka
  • cebula

    1 szt.
  • pomidory

    1 puszka
  • kukurydza

    1/2 puszki
  • koncentrat pomidorowy

    1 szt.
  • kolendra

    1 łyżecz.
  • kumin

    1 łyżecz.
  • czosnek

    2 ząbki
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • kostka wołowa

    2 szt.
  • papryczka chili

    1 szt.
  • oliwa

    50 ml
  • tortilla

    8 szt.
  • ser gouda

    100 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Chilli con carne
Cebule, czosnek, paprykę i chilli kroję w drobna kostkę, podsmażam wszystko na oliwie i dodaję do tego mieloną wołowinę, a następnie smażę, aż mięso będzie suche.
Krok 2 - Chilli con carne
Dodaję wtedy koncentrat pomidorowy, puszkę wcześniej zmiksowanych pomidorów oraz bulionetkę wołową. Doprawiam całość kolendrą w proszku, kuminem i duszę około 10 minut. Dodaję przepłukaną czerwoną fasolę, kukurydzę i duszę jeszcze około 10 minut. Na koniec doprawiam potrawę natką kolendry i solą.
Krok 3 - Chilli con carne
Chilli con carne podaję w głębokim talerzu z nachosami obsypanymi dookoła talerza lub zawinięte w tortillę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat