zupa z porów

zupa z porów

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pory

    3
  • ziemniaki

    2
  • śmietanka

    1/2 szklanki
  • czosnek

    2 ząbki
  • olej

    2 łyżki
  • bulion warzywny

    2 kostki
  • liście laurowe

  • sól i pieprz do smaku

  • włoszczyzna

    1 (krojona w paski)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pory pokroić w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić do niego pory. Króciutko podsmażyć. Włoszczyznę zalać ok. 1 litra wody. Dodać liście laurowe ok. 2 i obrany czosnek. Gotować ok. 30 minut. następnie przecedzić i dodać kostki bulionowe. Przyprawić do smaku w razie konieczności i wlać do porów. Gotować ok. 20 minut. całość zmiksować. Dodać śmietankę lub można zagęścić serkiem topionym np. ziołowym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

manaika

24.05.2012 22:05
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat