Sos czosnkowy a'la da grasso

Sos czosnkowy a'la da grasso

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jogurt naturalny

    330 g
  • majonez

    3 łyż.
  • czosnek

    2 ząbki
  • cukier

    1 łyżecz.
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • bazylia

    1 szczypta
  • oregano

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do naczynia (najlepiej do słoiczka po majonezie) przekładam jogurt naturalny. Dodaję dwa przeciśnięte przez praskę obrane ząbki czosnku. Następnie dodaję do całości majonez i mieszam. Dodaję cukier, bazylię, oregano, pieprz i sól do smaku. Dokładnie wszystko mieszam i zakręcam słoiczek. Wstawiam do lodówki na co najmniej 2 godziny, aby sos przeszedł smakami. Podaję do pizzy, zapiekanek, frytek itd.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat