Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

PAPRYKA PO RZYMSKU

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka
4 szt
pomidor
30 dag
ogórek
40 dag
cebula
2 szt
ząbek czosnku
1 szt
tłuszcz
2 łyżki
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
majeranek
do smaku
Sklep Prymat
tymianek
do smaku
ocet
bulion
1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: PAPRYKA PO RZYMSKU

Strąki papryki, pomidory i cebule oczyścić, pokroić w plasterki. W emaliowanym garnku ułożyć je warstwami, posypując solą i pieprzem. Dodać masło, posiekany ząbek czosnku i bulion, trochę majeranku i tymianku. Przykryć i udusić. Przed podaniem doprawić octem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak