Przepis i sposób przygotowania na: Quasadilla z kurkowym nadzieniem
Rozgrzałam dużą patelnię (taką żeby zmieścila mi się na niej tortilla), położyłam na dno jedną tortillę rozłożyłam na niej kilka plastrów sera, na to równomiernie część kurkowego farszu i znowu plastry sera. Na wierzch dałam drugą tortillę. Smażyłam aż spód się troszkę zarumienił. Przykryłam talerzem, odwróciłam patelnię żeby tortilla znalazla sie na talerzu i ponownie zsunęłam tortille na patelnie, by przyrumieniła sie druga strona a ser stopił. Trwa to zaledwie 2 minuty. Ponownie przykryłam talerzem, odwróciłam patelnię i tortilla wylądowała na talerzu. Quasadille pokroiłam na kawalki. Jako dodatek można podać śmietane lub ulubiony sos. Nam wystarczyło skropienie quasadilli oliwą z oliwek i posypanie świeżo zmielonym pieprzem.