Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa na żółto

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szparagowa
1 kg
masło
3 łyż.
cebula
1 szt.
curry
1 łyżecz.
Sklep Prymat
kurkuma
1 łyżecz.
Sklep Prymat
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
pieprz
1 szczypta
Sklep Prymat
natka pietruszki
1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa na żółto

Fasolkę szparagową myję dokładnie pod bieżącą wodą, obcinam końcówki, kroję w mniejsze kawałki i gotuję do miękkości w osolonej i posłodzonej wodzie. Natkę pietruszki myję, osuszam i siekam drobno. Cebulę drobno siekam i rumienię na maśle. Do cebuli dodaję curry, kurkumę i chwilę podsmażam na wolnym ogniu mieszając. Mieszam z fasolką. Dodaję posiekaną natkę pietruszki i doprawiam do smaku solą i pieprzem. Podaję do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

hahanka 16.07.2012 10:31
ciekawe połączenie
Zoso 14.07.2012 22:09
apetyczny dodatek
jasiek 12.05.2012 21:51
uwielbiam fasolkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak