Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Jajka z farszem grzybowo-porowym

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Musztarda chrzanowa Prymat
1,5 łyzeczki
Sklep Prymat
por
mały kawałek
grzybki marynowane
2 łyżki
cebulka marynowana
kilka szt
szczypiorek
do dekoracji
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
liście sałaty
do dekoracji
kwaśna śmietana
1,5 łyżki
jajko ugotowane na twardo
2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka z farszem grzybowo-porowym

Jajka przekroić wzdłuż na połówki. Wyjąć żółtka i przetrzeć przez sito. Por pokroić w paseczki /wystarczy tylko 2 łyżeczki/ .Żółtka połączyć z musztardą, śmietaną, dodać por i kilka drobno pokrojonych grzybków. Przyprawić do smaku solą , pieprzem i nadziewać białka.
Na półmisku ułożyć sałatę, a na niej jajka. Każde jajko udekorować małym grzybkiem, marynowaną cebulką i posypać szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ibag24 27.09.2012 12:44
no extra jajka
Jastinka 09.04.2012 18:18
świetne
tomosatomos 08.04.2012 14:56
robię podobne
elaa 08.04.2012 12:11
ładne zdjęcie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak