Przepis i sposób przygotowania na: Buritosy
0,5 kg mięsa milonego
0,5 kg pieczarek
1 cebula
1 papryka czerwona
1 papryka zielona
koncentrat pomidorowy - do smaku
pieprz - do smaku
sól - do smaku
bazylia - do smaku
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki i dusimy ok 5 min. Dodajemy mięsko mielone, paprykę pokrojoną w kostkę, koncentrat pomidorowy i przyprawy. Wszystko dusimy na małym ogniu około 5- 10 min. Farsz gotowy do ciasta na buritosy.
Ciasto :
Mąkę, mleko, wodę, jajka miksujemy w wysokim rondelku. Na koniec dodajemy odrobinę oleju - miksujemy i następnie dodajemy majeranek - miksujemy. Ciasto powinno być lejąca - podobne do naleśników. Placki smażymy na rozgrzanym oleju na patelni. Na placka nakladamy wcześniej przyrządzony farsz i składamy według uznania.
Smacznego !