Krok

original

Mięso łopatki zmielić w maszynce elektrycznej wraz z czosnkiem,

Krok

original

wymieszać z dodatkiem 2 jajek, cebuli, morskiej soli, odrobiny bułki tartej,

Krok

original

doprawić naturalną przyprawą do kebaba.

Krok

original

Tak przygotowaną masą mięsną nadziewać na patyczki do szaszłyków (wcześniej namoczone w wodzie)

Krok

original

Smażyć je na patelni grillowej obracając mięso, żeby się równomiernie zrumieniło.

Krok

original

Można podać je z ryżem przygotowanym z curry i dodatkiem sosu jogurtowo-koperkowego.



Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    Ciekawy przepis!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Często takie robię na grilla. Moje dzieci za nimi przepadają.
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    ja z reguły robię cieniutkie, a długie. Takie pęczniutkie też wypróbuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !