Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

przepis na grzybki w occie

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda letnia
4 szklanki
ocet 10 %
1 szklanka
sól
1 łyżka
Sklep Prymat
cukier
1 szklanka
ziele angielskie
4 sztuki
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
1 sztuka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: przepis na grzybki w occie

Umyte grzyby wrzucamy do garnka.Zalewamy 4 szklankami wody, solimy 1 łyżką soli i dolewamy parę łyżek octu.Mieszamy.Gotujemy. Gdy zacznie zbierać się pielinka, zbieramy to i wylewamy. Całość gotowania nie powinna przekroczyć 15-20 minut. Następnie odcedzamy grzyby.Gotowe grzyby wkładamy do wcześniej wyparzonych słoików na wysokość 3/4 i zalewamy gorącą zalewą.Dodajemy ziele angielskie i liść laurowy.Zakręcamy.Pasteryzujemy 30-40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 16.05.2012 22:50
Też co roku, w sezonie grzybowym je robię.
ronald88 26.04.2012 14:46
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak