Likier jajeczny

Likier jajeczny

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żółtka

    5
  • cukier

    25 dkg
  • mleko

    150 ml
  • spirytus

    250 dkg
  • winiak

    250 dkg
  • cukier waniliowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mleko zagotować, ostudzić. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na jednolitą masę., którą należy rozprowadzić ostudzonym mlekiem i zlać do dużej butelki. Dodać spirytus oraz winiak i dokładnie wymieszać. Używać po 3-5 dniach.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

agata1722

25.02.2011 14:12
smaczny ale za dużo nie mozna go wypić

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat