Stynka smażona w klarze

Stynka smażona w klarze

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • stynka

    1 kg
  • mąka

    30 dkg
  • jaja

    4
  • sól

  • oliwa

  • masło

    15 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Posolić stynkę. Rozbić 1,5 szklanki mąki z kilkoma białkami, dodać trochę oliwy i wybić na rzadkawą masę, maczać w tym stynkę i kłaść na gorące masło lub tłuszcz.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat