Przepis i sposób przygotowania na: Galaretkowiec biszkopcik
2. zrób budyń z 1,5 szklanki mleka (około 340ml)
3. odstaw budyń z gazu i niech chwilkę ochłonie. Do budyniu dodaj pół kostki masła i wsyp proszek galaretki truskawkowej, dodaj trochę cukru do smaku. Wymieszaj dokładnie. Odstaw żeby ostudziło się jeszcze bardziej.
4 Zrób galaretkę brzoskwiniową i odstaw żeby się schłodziła, pilnuj żeby do końca nie zastygła !!!
5. Brzoskwinie pokrój w kostkę.
6. Na biszkopty wylej masę budyniową, wyłóż brzoskwinie, zalej zimną galaretką i daj do lodówki aż galaretka całkowicie stężeje.
7. Ubij pianę z pół szklanki cukru i śmietany kremówki i daj na ciasto.
8. Udekoruj truskawkami!
Smacznego!