Zupa z ciecierzycy i kapusty włoskiej

Zupa z ciecierzycy i kapusty włoskiej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciecierzyca

    300 g
  • kapusta włoska

    150 g
  • bulion warzywny

    1 litr
  • czosnek

    2 ząbki
  • olej

  • chorizo

    10 g
  • cebula

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

1. Ciecierzycę zalewamy wodą i moczymy przez 12 godzin. Następnie gotujemy przez 1 godzinę w wodzie, w której się moczyła.
2. Na patelni rozgrzewamy olej i prze 5 minut podsmażamy posiekaną cebulę i czosnek. Dodajemy poszatkowaną kapustę i chorizo pokrojone na plasterki, podsmażamy przez 3 - 4 minuty. Dodajemy ciecierzycę, całość zalewamy wrzącym bulionem i gotujemy około 10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Konczi

05.08.2013 17:04
uwielbiam ciecierzycę, fajny pomysł

Agata B

14.05.2012 08:03
pycha:)))

tomosatomos

08.04.2012 17:19
extra

caralajna

06.04.2012 21:35
fajna, ale bez kiełbasy :)

Justyna Jussstiii

27.03.2012 17:58
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat