Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Wegańska korma

5.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej
3 łyżki
kardamon
1 łyżka
Sklep Prymat
kumin
2 łyżki
mielona kolendra
2 łyżki
zielona papryczka chilli
1 sztuka
czosnek
1 ząbek
marchew
200 g
kalafior
200 g
ziemniaki
200 g
cukinia
200 g
bulion warzywny
500 ml
mrożony zielony groszek
200 g
mleko kokosowe
200 ml
mielone migdały
2 łyżki
imbir świeży
3 cm
cebula
1 sztuka
Kurkuma mielona Prymat
1 łyżka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Wegańska korma

1. Na patelni rozgrzewamy olej. Cebulę siekamy i wraz z przyprawami podsmażamy ją na małym ogniu przez 5 minut. Następnie podajemy drobno posiekane chilli, imbir i czosnek i smażymy przez kolejną minutę. Zwiększamy ogień, dodajemy pokrojone w kostkę warzywa i smażmy przez 5 minut intensywnie mieszając.
2. Do podsmażonych warzyw wlewamy gorący bulion i dusimy potrawę na małym ogniu przez 10 minut od czasu do czasu mieszając. Następnie dodajemy zielony groszek i pozostawiamy potrawę na ogniu jeszcze przez 4 minuty.
3. Zdejmujemy potrawę z ognia, dodajemy mleko kokosowe i mielone migdały.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 17.09.2012 06:42
pysznie wygląda i na pewno tak samo smakuje :)
Fiffi 05.09.2012 21:42
mardzo aromatycziei smakowicie
MagdaXXX 07.07.2012 14:53
muszę wypróbować ten przepis
Agiatis 09.05.2012 06:45
Mleczkiem kokosowym mnie zaskoczyłeś. U Ciebie to zawsze tak kolorowo, oczami zjadam Twoje potrawy;)
czekoladka_m 10.04.2012 14:21
wspaniałe urozmaicenie;)
caralajna 06.04.2012 21:37
oto danie dla mnie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak