Przepis i sposób przygotowania na: Pizza z parówkami
Kroki postępowania
Składniki :
5 szklanek mąka,
300 ml woda ciepła,
5 dag drożdże,
2 łyżeczki Sól,
1 łyżeczka cukier,
2 łyżki oliwa z oliwek
Łyżka mąki, cukier, 100ml wody i drożdze mieszamy ze sobą. Tak powstałe odstawiamy na 5 minut w cieple miejsce.
Do mąki dodajamy, sól, , pozostałą wodę, oliwe oraz drożdze z dodatkami. Wyrabiamy ciasto, ewentualnie mozna podspywać mąka. Odstawiamy na 30 minut by ciasto wyrosło. Rozwałkowywujemy. Smarujemy ketchupem/ koncentratem.
Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki. Cebula 3 sztuki obieramy, podsmażamy na tłusczu, dodajemy 3 ząbki czosnku. Dodajemy pieczarki.
Parówki sztuk 10 obieramy ze skóki i kroimy wzdłuz na 4 częsci i w kostke na koniec. Dodajemy do reszty . Następnie Dodajemy troszkę sosu chilli, zioła prowansalskie. Wykladamy farsz na ciasto.