Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażany smażone

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sól do smaku
pieprz do smaku
bakłażan

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażany smażone

Bakłażany umyć, osuszyć, odkrajać nasadę szypułki i pokrajać w cienkie plasterki. Wkładać na patelnię z rozgrzanym olejem. Obrumienić każdy plasterek po obu stronach, posolić, oprószyć lekko pieprzem. Podawać bezpośrednio po usmażeniu, jako dodatek do pieczonych potraw mięsnych, z ryb oraz drobiu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 04.12.2013 22:23
dobry pomysł
Beata23 30.10.2013 16:10
świetny pomysł
Ada-Gaba 01.03.2013 08:36
szybko i smacznie
Ewelina38 17.09.2012 22:31
są pyszne jednak bardzo rzadko je robię, bo moja rodzina nie przepada za nimi
berys18 23.07.2012 09:29
pyszne bakłażany
Bożena13 20.07.2012 22:50
uwielbiam takie;))
Wafelek2601 03.07.2012 08:56
smaczne
romanrafal
romanrafal 19.06.2012 17:18
smaczne
Dorian 30.05.2012 20:03
pycha
Norgiusz 29.04.2012 06:44
super
RenataZ-et 13.04.2012 18:44
bardzo fajne
fictor123 08.04.2012 08:27
smaczne!
IKrakowianka 05.04.2012 20:22
świetne
Rybciia 30.03.2012 23:43
fajne
Grazyna0211 28.03.2012 09:53
smaczne
jeta72 24.03.2012 23:56
super
MAR3STA 23.03.2012 19:08
fajna propozycja
ben-ka 21.03.2012 09:24
lubię bakłażany.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak