Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa z zielonej soczewicy

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica zielona
1 szklanka
marchewka
2 szt
cebula
1 szt
czosnek
3 ząbki
oliwa
4 łyżki
ziemniaki
2 szt
koncentrat pomidorowy
1 łyżka
ocet winny
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z zielonej soczewicy

Soczewicę myjemy, warzywa kroimy w kostkę. Cebulę lekko podsmażamy na oliwie. Dorzucamy pocięty w cienkie plasterki czosnek. Zalewamy 2 litrami wody i wszystko zagototowujemy. Dodajemy zioła: ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, sól, rozmaryn. Na zakończenie dodajemy ocet winny i koncentrat.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak