Konfitury z rabarbaru

Konfitury z rabarbaru

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

kostka

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rabarbar

    1 kg
  • cukier

    1 kg
  • wanilia

    2 laski
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Rabarbar umyć, obrać, pokroić na kawałki o grubości 1 cm. Zasypać cukrem i odstawić pod przykryciem do następnego dnia. Rabarbar doprowadzić wolno do wrzenia, dodać drobno pokrojona wanilię i smażyć 30 minut, często mieszając. Zebrać z powierzchni wytworzona pianę. Gorące konfitury przełożyć do słoików. Słoiki zamknąć, odstawić do wystudzenia do góry dnem lub pasteryzować 20 minut.

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Tahitha

03.06.2011 21:32
Super!! Tego szukałam :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat