Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyniowa przekąska

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

budyń waniliowy 1 op
mleko 0,5 litr
cukier 2 lyzki
sok malinowy 2 lyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Budyniowa przekąska

400 ml mleka gotujemy resztę mieszamy z proszkiem budyniowym dodajemy cukier mieszamy
Gdy mleko się zagotuje dodajemy resztę wymieszanego mleka i mieszamy do uzyskania jednolitej masy uważajcie aby sie nie przypaliło można użyć miksera

Budyń rozlewamy do miseczek i studzimy z 2 h gdy będą zimnie wyciągamy z miseczek na talerz polewamy sosem można podać z owocami

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 28.06.2012 13:10
prosto, ale jakże smacznie :)
paula99926 19.03.2012 17:52
super :) i smaczniutkie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak