Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kapusta z pieczarkami

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula
1 sztuka
kiełbasa
10-15 dag
pieczarki
10-15 sztuk
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
przyprawa do potraw Kucharek
do smaku
Sklep Prymat
olej
do smażenia
na ciasto naleśnikowe
mleko
1/2 szklanki
woda
1/4 szklanki
jajko
1 sztuka
mąka
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
kapusta kiszona
2 garści

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z pieczarkami

Kapustę odcisnąć, jeśli bardzo kwaśna, opłukać. Na patelni rozgrzać olej, dodać pokrojoną w piórka cebulkę, zeszklić. Dodać kapustę, wymieszać i chwilę dusić. Zalać wodą by zakryła kapustę, można dodać suszonego grzybka i dusić do miękkości kapusty. Dodać pokrojoną kiełbasę i chwilę dusić. Doprawić do smaku. Pieczarki umyć, oprószyć solą i pieprzem, albo przyprawą kuchenną. Mleko połączyć z wodą, jajkiem i mąką. Mąki dodać tyle, aby powstało gęste ciasto naleśnikowe. Posolić albo dodać przyprawę. Na patelni rozgrzać olej, maczać w cieście pieczarki i smażyć na rumiano. Usmażone pieczarki dodać do kapusty i wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak