Czosnek po bułgarsku

Czosnek po bułgarsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • świeży czosnek

    kilka główek
  • ocet winny

  • oliwa z oliwek

  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czosnek podzielić na ząbki, zalać wrzącą wodą, przykryć i odstawić do wystudzenia - powinien wyraźnie zmięknąć. Odlać wodę i zalać octem winnym, tak, aby czosnek został przykryty, nie moze jednak pływać w occie. DOprawić do smaku solą i dodać kilka łyżek oliwy, dobrze wymieszać. Tak przyrządzony czosnek nie ma praktycznie przykrego zapachu. DO czosnku można także dodać garść drobno posiekanej natki pietruszki wymieszanej z oliwą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mundek1011

11.10.2010 20:43
bardzo ciekawy przepis

noculos

13.09.2010 20:51
o fajne!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat