Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafiorowe kotleciki z kuskusem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 2
przyprawa do potraw Kucharek
sól
tłuszcz do smażenia
kasza 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafiorowe kotleciki z kuskusem

Kalafior myjemy, gotujemy około 20 minut w osolonej wodzie. Kaszę przyrządzamy wg przepisu na opakowaniu. Ugotowany kalafior dzielimy na różdżki i miksujemy blenderem. Dodajemy do niego kaszę, jajka, bułkę tartą, przyprawę i mieszamy. Z masy formujemy kotleciki, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu. Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 18.06.2012 20:42
cóż za wygląd :) mniam mniam
Piotr24 01.03.2012 16:57
O_o Ciekawy przepis, dodaję do listy potraw które kiedyś zrobię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak