Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto ucierane pod ser lub mak

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 10 dkg
margaryna 10 dkg
mąka 15 dkg
jaja 3
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto ucierane pod ser lub mak

Margarynę ucieramy z cukrem. Białka oddzielamy od żółtek.Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Białka ubijamy na sztywną pianę. Do utartej margaryny dodajemy po jednym żółtku i dalej ucieramy. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodajemy ubitą pianę. Do wysmarowanej blaszki dajemy przygotowane ciasto. Na nie można dać masę serową lub makową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 23.10.2013 17:12
ciasta to ja uwielbiam
ben-ka 19.12.2012 08:37
fajny przepis.
smakoszek 25.09.2012 23:17
bardzo dobry
RenataZ-et 18.04.2012 22:21
świetne
Aneta41 06.03.2012 18:34
muszę kiedyś tak zrobić
IKrakowianka 05.03.2012 19:56
super
Wafelek2601 02.03.2012 00:31
świetny przepis
1j1o1l1a1 01.03.2012 12:55
może sie przydać...zapisuję:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak