Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pierozki dim sum z kurczakiem

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna
2 szklanki
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
pierś z kurczaka
1 sztuka
pietruszka natka
1/2 sztuka
imbir
2 cm
czosnek
1 ząbek
sos sojowy
1 łyżka
chilli
1 szczypta
limonka
1/2 sztuka
brązowy cukier
2 łyżki
papryczka chill
1/2 sztuki
pietruszka
1 garść
sos sojowy
1 łyżka
czosnek
2 ząbki
woda
0,5 (ciepła)
woda
1/4 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierozki dim sum z kurczakiem

Z mąki, wody i soli zagnieść ciasto, wyrobić i odłożyć do lodówki na 15 minut.
Kurczaka pokroić na mniejsze kawałki i wrzucić do blendera razem z pietruszką, startym imbirem, chilli, posiekanym czosnkiem i sosem sojowym, wszystko zmiksować.

Ciasto cienko wałkujemy i kroimy w kwadraty, nakładamy farsz i formujemy pierożki, gotujemy na parze przez 10 minut.
Przygotowujemy sos, do rondla wyciskamy sok z limonki, dodajemy sos sojowy, wodę, cukier, skórkę startą z limonki i posiekane drobno chilli. Zagotowujemy do zredukowania, dodać posiekaną kolendrę z pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caffee_tea 02.04.2012 07:56
mniam pierożki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak