Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pizza z szynką i pieczarkami

5.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

drożdże
2,5 dag
oliwa
2 łyżki
mąka
50 dag
cukier
1 szczypta
sól
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
olej
2 szklanki
sos
przecier pomidorowy
50 dag
pieczarki
20 dag
szynka gotowana
20 dag
starty ser
25 dag
woda
350 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza z szynką i pieczarkami

Rozgnieść drożdże, po czym wymieszać je z cukrem, wodą i niewielką ilością mąką. Odstawić do wyrośnięcia na 15 minut. Pozostałą część mąki zagnieść z oliwą i solą do uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Uformować kulki. Odstawić do wyrośnięcia, aż ich objętość podwoi się. Zagnieść ponownie, rozwałkować. Rozsmarować przecier pomidorowy. Pieczarki obrać, pokroić i układać na pizzy wraz z plasterkami szynki. Posypać startym serem. Piec ok. 20 minut w temp. 225 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak