Drożdżówki z migdałowym serem

Drożdżówki z migdałowym serem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    3,5 szkl
  • jajka

    3 szt
  • cukier

    1/2 szkl
  • drożdże

    3 dag
  • mleko

    200 ml
  • olej

    50 ml
  • cukier puder

    3 łyżki
  • mąka pszenna

    3 łyżki
  • masło

    5 dag
  • aromat migdałowy

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • rodzynki

  • ser biały twarogowy

    30 (mielony)
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Drożdżówki z migdałowym serem
Drożdże rozetrzeć z 1 łyżeczką cukru, dodać 1 łyżkę mąki i 1/4 szkl ciepłego mleka, wymieszać, przykryć i odłożyć do wyrośnięcia. gdy ciasto wyrośnie dodać 3 szkl przesianej mąki, pozostałe ciepłe mleko wymieszane z cukrem, olej, 2 jajka, szczyptę soli i dokładnie wyrobić ciasto. Odłożyć w ciepłe miejsce na 1/2 godz do wyrośnięcia
Krok 2 - Drożdżówki z migdałowym serem
Z 1/2 szkl mąki, masła i 3 łyżek cukru zagnieść kruszonkę.
Krok 3 - Drożdżówki z migdałowym serem
Ser zmiksować z cukrem pudrem, 1 jajkiem i aromatem, wymieszać z rodzynkami. Ciasto rozwałkować, filiżanką wycinać krążki i nakładać łyżką ser, ułożyć na blaszce, posypać kruszonką, odłożyć do wyrośnięcia.
Krok 4 - Drożdżówki z migdałowym serem
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 170 stopni i piec około 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

sezamek

25.02.2017 11:44
pyszne bułeczki

pestka

24.01.2017 09:17
pysznie wyglądają

Grazyna0211

16.04.2016 15:06
smaczne drożdżówki

Magda60

29.05.2015 15:52
pyszne buleczki

ben-ka

20.01.2015 11:04
Jakie smaczne drożdżóweczki.

Ada-Gaba

16.01.2015 07:24
idealne na drugie śniadanie

IZABELA29

20.12.2014 07:29
Przepyszne bułeczki

IZABELA29

04.12.2014 09:10
wszystkie drożdżowe wypieki są bliskie mojemu sercu uwielbiam je

ben-ka

20.11.2014 10:32
Zjadłabym z chęcią.

IlonaAlbertos

17.05.2013 20:57
Muszą być pyszne.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat