Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZIELONA PASTA

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

groszek konserwowy 1 szt
olej 4 łyżki
KREM SEROWY: 1/2 szt
cytrynka 1/2 szt
orzechy włoskie 4 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
bagietka
bób 200 gr

Przepis i sposób przygotowania na: ZIELONA PASTA

Bagietkę kroimy w grube plastry i opiekamy w tosterze lub na patelni. W tym czasie w moździerzu rozcieramy groszek, ugotowany do miękkości bób i listki bazylii. Przekładamy wszystko do miseczki i przyprawiamy. dodajemy stopniowo olej, ser, sok z cytryny i dokładnie mieszamy. Grubą warstwą smarujemy grzanki, wierzch ozdobimy wyłuskanymi orzechami włoskimi

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak