Przygotować składniki na biszkopty, w tym celu należy przygotować jedno ciasto z trzech porcji i podzielić je na trzy części i upiec trzy biszkopty, dwa okrągłe w okrągłych tortownicach, następnie jeden w prostokątnej formie. Biszkopty upiec w sposób następujący: jajka kurze sparzyć wrzącą wodą, białka jaj kurzych oddzielić od żółtek, same białka należy ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę- po odwróceniu piana nie może wydostać się poza miskę. Pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier, po czym dodać żółtka, nadal ubijając składniki. Mąki (ziemniaczaną wraz z tortową) wymieszać, dodać proszek do pieczenia i przesiać przez sito ze sobą i delikatnie dodać do ciasta. Blaszkę i dwie tortownice okrągłe wyłożyć papierem do pieczenia, podzielić ciasto biszkoptowe na trzy części i wylać ciasto do blaszki i do tortownic. Piec trzy biszkopty w temperaturze około 180-190 stopni C przez około 40-50 minut. Gorące biszkopty wyjąć z piekarnika, ostudzić je. Ostudzone biszkopty przekroić na 2 równe części. Przekrojone biszkopty skropić sokiem ze świeżo wyciśniętej cytryny. Na każdy biszkopt wyłożyć dżem z malin, przykryć drugim biszkoptem, śmietankę kremówkę ubić z dodatkiem cukru pudru na sztywną masę, dodać kisiel i wyłożyć na biszkopty i rozsmarować równomiernie na wierzchu i po bokach. Wyłożyć gotowe elementy dekoracyjne- kwiatki z masy cukrowej, posypać kolorowymi posypkami, udekorować masą toffi- gotową wykonaną według przepisu podanego na opakowaniu.