Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

SOS AGRESTOWY II

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

agrest
25 dag
masło
3 łyżki
mąka
1 łyżka
wrzątek
1 szkl
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
do smaku
Sklep Prymat
sos rosołowy
1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: SOS AGRESTOWY II

Agrest oczyścić i włożyć do rondla z wrzątkiem, podgrzewać na słabym ogniu. W miarę jak agrest przybiera kolor żółtawy i wypływa, wybierać go na cedzak. Unikać silnego gotowania, aby owoce nie pękały. Agrest przetrzeć przez sito i pulpę domieszać do przygotowanego uprzednio sosu rosołowego. Przyprawić solą, [pieprzem i gałką muszkatołową. Podawać do ryb gotowanych i pieczonych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak