Przepis i sposób przygotowania na: Arbuzowe serniczki
Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki wody. Odstawić do wystudzenia. Pozbyć się pestek z arbuza, pokroić na mniejsze kawałki i włożyć do wysokiej miski. Dodać ser/jogurt oraz miód. Całość potraktować blenderem. Masę połączyć z żelatyną - wlewać ją powoli ciągle mieszając całość blenderem. Masę przelać do średniej tortownicy lub do połowy małych szklaneczek. Schować do lodówki na około godzinę.
Masa sorbetowa (3 ostatnie składniki)
Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki wody. Odstawić do wystudzenia. Pozbyć się pestek z arbuza, pokroić na mniejsze kawałki i włożyć do wysokiej miski lub specjalnego pojemnika dołączonego do blendera. Dodać miód i użyć blendera. Sok z arbuza połączyć z żelatyną - wlewać ją powoli ciągle mieszając całość blenderem. Masę wlać do tortownicy lub wypełnić szklaneczki. Sernik/serniczki włożyć na kilka godzin do lodówki.
*lubię nie za słodkie desery, więc ilość miodu radzę regulować według własnych upodobań (można też dodać cukru zamiast miodu)
Więcej - http://bakeandtaste.blogspot.com/2011/09/arbuzowe-serniczki.html