paluszki ziemniaczane

paluszki ziemniaczane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka ziemniaczana

    3 łyżki
  • ziemniaki

    5 szt
  • jajko

    1 szt
  • sól

    do smaku
  • bułka tarta

    do panierki
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ziemniaki ugotować w osolonej wodzie gdy będą miękkie położyć na stolnice i dodać jajko oraz mąkę wymieszać z ciasta uformować paluszki i panierować w bułce tartej smażyć na oleju ze wszystkich stron podawać z surówką z ogórka

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

caffee_tea

03.06.2012 21:51
Chciałam to zrobić, ale często nie mam czasu... na euro na pewno zrobię; )

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat