Przepis i sposób przygotowania na: Chleb \"Paprykowy przysmak\" z wypiekacza do chleba
2. Następnie dodać mąkę i drożdże instant.
3. Umieścić formę w wypiekaczu. Wybrać program do pieczenia chleba, wagę chleba 1,5 kg i poziom zarumienienia skórki średni. Nacisnąć przycisk „start/stop”.
4. Po 22 minutach (po usłyszeniu sygnału) dodać pokrojoną i zrumienioną cebulę z odrobiną soli i pieprzu oraz surowe, pokrojone w kostkę (1x1cm) papryki.
5. Po 2 godzinach gdy ciasto wyrośnie wierzch można posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać płatkami owsianymi.
6. Po zakończeniu pieczenia wyłączyć wypiekacz, wyjąć formę, a z niej upieczony chleb.
Chleb wygląda pięknie a smakuje jeszcze bardziej. Smacznego!