Chleb „bakaliowa fantazja” z wypiekacza do chleba.

Chleb „bakaliowa fantazja” z wypiekacza do chleba.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda letnia

    350 ml
  • olej

    2 łyżki
  • sól

    1,5 łyżeczki
  • cukier

    1,5 łyżki
  • mleko w proszku

    2,5 łyzki
  • biała mąka piekarska

    500 g
  • otręby pszenne

    100 g
  • śliwki suszone

    100 g
  • skórka pomarańczowa kandyzowana

    2 łyżki
  • jabłka suszone

    50 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kolejność dodawania składników:
- Płyny (woda, olej)
- Sól
- Cukier
- Pierwsza połowa mąki
- Mleko w proszku
- Otręby
- Druga połowa mąki
- Drożdże

Włączamy urządzenie do pieczenia chleba na program „chleb pełnoziarnisty”. Po usłyszeniu drugiego sygnału dodać śliwki, skórkę pomarańczową i pokrojone jabłka suszone.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (74)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bożena6

14.09.2014 10:23
musze zrobic

IZABELA29

17.03.2013 08:37
cudny muszę bakalii nakupić to wtedy go upiekę ..

ao_12

25.02.2013 06:50
fajny chlebek, smacznie wygląda

Fiffi

30.08.2012 22:45
super, taki chlebowy keks

zuzanna_z

28.06.2012 13:08
chlebowa fantazja

olkaaa

24.02.2012 08:45
super

edyta44

26.11.2011 18:55
pycha

kochanyptysiu

05.11.2011 10:46
Genialny!świetnei smakuje,wygląda i jest bardzo zdrowy polecam!

ilka_86

17.06.2011 08:55
cudowny chlebuś

kate.500

26.05.2011 08:23
pychotka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat