Nadziewane jabłka z plastrami ananasa

Nadziewane jabłka z plastrami ananasa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ananas z puszki

  • kukurydza w puszce

  • sok z połowy cytryny

  • majonez

  • jabłka

    4 kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka umyć i wydrążyć gniazda,skropić sokiem z cytryny.Ananasa odsączyć z zalewy i drobno pokroić(zostawić połowę w całości).Kukurydzę odsączyć i wymieszać z pokrojonym ananasem,dodać majonez(1-1,5łyżki).Doprawić solą,pieprzem,odrobiną ostrej papryki.Wkładać nadzieni8e do środków jabłek i posypać startym serem.Pozostałe plastry ananasa obsmażyć lub chwilę podpiec

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat