Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka na słono

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 łyżki
sól
pieprz
gałka muszkatałowa
mrożone warzywa
żółty ser starty 10 dkg
groszek 4 łyżki
masło 20 dkg
szynka 10 dkg
śmietana 1/2 szklanki
jajko 3
papryka 1

Przepis i sposób przygotowania na: babka na słono

z maki, 4 łyżek wody i masła zagniatamy ciasto.wykładamy na blachę i pieczemy 15 minut w temperaturze 210 stopni.Paprykę i szynkę kroimy.mieszamy z groszkiem i rozmrożonymi warzywami.rozkładamy na ciasto. posypujemy solą, pieprzem i gałką.zalewamy jajami wymieszanymi z serem i śmietaną. znów wstawiamy do piekarnika na 30 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tom 13.02.2012 21:23
ładnie
caralajna 13.02.2012 19:26
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak