Ciasto bez pieczenia

Ciasto bez pieczenia

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biszkopty okrągłe

    2 paczki
  • śmietana kremowa 30% lub 36%

    1 litr
  • jagody

    300 g
  • galaretka jagodowa

    2 sztuki
  • żelatyna

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Biszkopty układamy na spodzie formy, po czym czynność powtarzamy, tylko biszkopty układamy brzuszkami w dół i wkładamy pomiędzy wcześniejsze biszkopciki. Jedną galaretkę rozrabiamy i gęstniejącą wylewamy na biszkopty i wkładamy do lodówki. Śmietanę ubijamy z żelatyną na sztywno i nakładamy na zgęstniałą już galaretkę. Jagody myjemy, osuszamy i nakładamy na śmietanę. Ciasto wkładamy ponownie do lodówki. W tym czasie rozrabiamy drugą galaretkę i czekamy, aż lekko stężeje. Gotową polewamy ciasto i ponownie umieszczamy w lodówce na ok 12 godzin. Smacznego !!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Angelika10

25.08.2013 01:26
super ciacho

IKrakowianka

15.06.2012 23:37
lubię takie ciasta

bartek8585

25.05.2012 18:28
Lubię takie:)

Justyna Jussstiii

25.09.2011 09:13
super

bietka

01.02.2011 13:07
pyszne

Ela20

12.10.2010 18:54
Uwielbiam takie lekkie i szybkie w wykonaniu ciasta, super :)

IlonaAlbertos

18.07.2010 14:40
Szybkie i smaczne ciasto, idealne na upały.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat