Jajka faszerowane łososiem lub makrelą

Jajka faszerowane łososiem lub makrelą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    5 sztuk
  • wędzony łosoś

    5 dag
  • masło

    1 łyżka
  • musztarda

    1 łyżeczka
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • koperek Prymat

    2 łyżki
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz czarny mielony

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, przekroić na pół i wyjąć żółtka. Masło, musztardę, żółtka, sok z cytryny oraz koperek utrzeć na gładką masę. Doprawić solą oraz pieprzem i przełożyć do szprycy. Do każdej połówki jajka włożyć mały plasterek ryby, tak aby zostało wgłębienie. We wgłębienie wycisnąć rozetkę z masy żółtkowej.
Jajka ułożyć na półmisku, przybrać ćwiartką plasterka cytryny i koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Habibi

18.03.2017 11:33
zdjęcie z Internetu!

Wiesława2

11.12.2011 15:10
mmmmmm

Teresa15

21.07.2011 16:01
Wykwintne.Chętnie wypróbuję:)

Sylwia56

21.02.2011 00:16
pycha

Barbara55

07.11.2010 15:51
ale jaja

rakow2

02.11.2010 15:51
bardzo apetyczne

marta639

17.09.2010 15:21
Wyśmienicie wygląda.

buksiak12

01.09.2010 14:53
muszę wypróbować

buksiak12

01.09.2010 14:53
muszę wypróbować

Dorota71

01.09.2010 14:21
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat