Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Porzeczkowa pysznosc

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1
mleko 2 szklanki
mąka ziemniaczana 2 lyzki
masło 1 kostka
mąka pszenna 2 lyzki
galaretka truskawkowa 1 opakowanie
porzeczki czerwone
cukier 2 lyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Porzeczkowa pysznosc

Mąkę ziemniaczaną oraz mąkę pszenną mieszamy ze sobą. Do tego dodajemy cukier i zalewamy niewielką ilością mleka. Składniki te dobrze łączymy ze sobą. Pozostałą ilość mleka zagotowujemy na niedużym ogniu i dodajemy do tego wcześniej wymieszane składniki. Całość gotujemy i studzimy. Zrobioną masę ucieramy z masłem na jednolitą masę. galaretkę cytrynową rozpuszczamy w pół szklanki gorącej wody, a następnie odkładamy, żeby galaretka wystygła. Kiedy galaretka zacznie tężeć to mieszamy ją z wcześniej zrobioną masą. Masę tą rozkładamy na spód biszkoptowy. Na masę wysypujemy dokładnie umyte porzeczki. Na koniec torcik polewamy polewą. POLEWA: Margarynę rozpuszczamy na niedużym ogniu, a następnie dodajemy do tego kakao, cukier i gotujemy. Później dodajemy do tego jeszcze jajko i bardzo dokładnie całość mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 17.03.2012 10:25
lubię takie proste przepisy
gosia47-47 06.02.2012 16:39
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak