Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kapusta z kiełbasą

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona
1 kg
cienka kiełbasa
30 dag
cebula
1 sztuka
olej
1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat
Sklep Prymat
mąka
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z kiełbasą

Kapustę odcisnąć, zalać wodą, dodać liść laurowy i gotować. Kiełbasę pokroić. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać olej dodać kiełbasę, obsmażyć, dodać cebule, wymieszać i razem smażyć. Kiełbasę i cebulę oprószyć mąką, wymieszać, rozprowadzić wodą, dodać do kapusty. Doprawić do smaku, gotować do miękkości. Olej można zastąpić smalcem, albo przesmażonym boczkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak