jabłka zapiekane z pianą

jabłka zapiekane z pianą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    4
  • białka

    2
  • cukier

    1-2 łyżki
  • kilka migdałów

  • cynamon

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka obrać i wydrążyć gniazdka nasienne. A następnie oprószyć je cynamonem i wypełnić konfiturą. Migdały drobno posiekać. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Upieczone jabłka pokryć pianą a następnie posypać migdałami. Ponownie zapiec.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

pawelek180844

02.08.2012 21:01
mmm :)

IlonaAlbertos

10.06.2012 22:33
Super muszą być takie jabłuszka.

adam1f

07.05.2012 00:04
dobre

Agnik

01.05.2011 15:34
pycha

Aleksandra45

29.11.2010 09:33
uwielbiam pieczone jabłka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat