Przepis i sposób przygotowania na: Meksyka?skie nale?niki
M?k?, mleko, jajka i ?y?eczk? soli zmiksowa?. Sma?y? nale?niki na du?ej patelni. Ja sma?? bez oleju. S? mniej t?uste i zdecydowanie zdrowsze:)
Farsz:
Mi?so podrobi? na ma?e kawa?eczki. Doda? sól i pieprz. Sma?y? dopóki nie b?dzie gotowe. Wsypa? ods?czon? kukurydz? i ca?? zawarto?? puszki z fasol?(bez ods?czania). Doda? wed?ug uznania chilli, nast?pnie koncentrat. Farsz musi by? g?sty, wi?c nie za du?o. Doprawi? pieprzem i czosnkiem. Wymiesza? i sma?y? jeszcze chwil?.
Nak?ada? farsz na nale?niki, zawija?, lub sk?ada? na dwa razy i je??!
Smacznego:)