Syrop imbirowy

Syrop imbirowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • imbir świeży

    10 dag
  • cytryny

    3 sztuki
  • miód

    150 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Imbir ścieramy na tarce na drobnym oczku. Cytryny wyciskamy, dodajemy do imbiru wraz z miąższem. Wlewamy miód. Całość mieszamy i zostawiamy na ok. trzy dni do lodówki. Bardzo dobry syrop na przeziębienie, w szczególności na ból gardła. Najlepiej pić przed snem po jednej łyżeczce.

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Róża1

13.05.2015 22:36
zabieram przepis :-)

Bernadeta1

18.09.2013 09:34
bardzo dobry na przeziębienia

Ela15

16.05.2013 11:49
muszę spróbować

gacopierz23

14.02.2013 21:21
czas spróbować

dianix

03.04.2012 15:45
syrop fajny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat