Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ryba po grecku

5.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z mintaja
1 kilogram
seler średni
1
por (biała część)
1
marchew
4
pietruszka
2
musztarda
1 łyżeczka
Sklep Prymat
przecier pomidorowy
1 łyżeczka
keczup
3/4 średniego słoika

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku

Filet rozmrozić, pokroić na części, posolić, popieprzyć i panierować w jajku i bułce tartej. Usmażyć na złocisty kolor. Wszystkie warzywa zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę. Do brytfanny wlać olej i rozgrzać go, a następnie przełożyć cebulę i podsmażyć ją. Gdy cebula się zeszkli dodajemy wszystkie potarte warzywa. Zalewamy to niecałą szklanką wody, solimy i gotujemy na małym ogniu do miękkości. Gdy warzywa są już miękkie, doprawiamy musztardą, przecierem pomidorowym oraz keczupem. Przestudzone ryby układamy na półmisku i nakładamy na nie letni farsz. Pozostawić do schłodzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 27.09.2012 12:48
bardzo lubię
pawelek180844 09.05.2012 15:36
super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak