Przepis i sposób przygotowania na: Kruche z budyniem i malinami
3 szkl. mąki pszennej,
4 żółtka,
cukier waniliowy,
1/2szkl. cukru,
2 łyżki śmietany,
kost. margaryny,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
szczypta soli,
2 łyżki kakao.
DODATKOWO:
35 dag malin,
2 budynie o smaku gumy do żucia z cukrem,
3/4 l mleka.
1. Ciasto: Wszystkie składniki (prócz kakao) zagnieść. Podzielić na 3 części, do 1 dodać kakao. Jedną jasną część wyłożyć na natłuszczoną i wysypaną kaszką manną formę. Pozostałe kawałki ciasta włożyć na godz. do zamrażalnika. Na wylepioną blaszkę zetrzeć ciemne ciasto.
2. Masa: Na ciemne ciasto wyłożyć maliny. Na mleku ugotować budynie, gorące wyłożyć na owoce. Na wierzch zetrzeć jasne ciasto. Piec ok. 45 min w temp. 160st.