Kajzerki z pieczarkami.

Kajzerki z pieczarkami.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kajzerka

    6 sztuk
  • pieczarki

    0,5 kg
  • papryka czerwona

    2 sztuk
  • sól do smaku

  • olej do smażenia

  • cebula biała

    2 sztuk
  • ser gouda

    6 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Na początek należy delikatnie odciąć górę kajzerki, następnie rękoma wydrążyć środek bułki. Cebulę należy obrać ze skóry, następnie umyć pod bieżącą wodą i pokroić w kostkę. Pieczarki należy dokładnie umyć i pokroić w kostkę. Paprykę należy dokładnie umyć, pozbyć się gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju należy zeszklić cebulę, następnie dodać paprykę i pieczarki, dusimy aż zmiękną. Pod koniec duszenia należy doprawić farsz do smaku pieprzem ziołowym i solą. Wszystko dokładnie wymieszać. Do wydrążonych wcześniej bułek nałożyć farsz, wierzch bułki należy przykryć plastrem sera żółtego. Bułki ułożyć na blaszce, zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, aż ser żółty się zrumieni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ada-Gaba

26.03.2012 06:53
pycha

Aga20

19.02.2012 09:49
mmmm lubie takie a'la pizzetki;)

olkaaa

14.02.2012 07:42
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat